Extas

Varnar känsliga läsare för innehållet av texten, kanske lite kryddstark?I natten heta

Eller en solig dag

Du smeker mig

Tå till topp

Med dina händer

I mitt hår och hela min kropp

När vi älskar

Smälter jag i din famn

Jag vet!

Du njuter av det du har

Du är solen som värmer världen

Du är som vårregnet

Som återupplivar märken 

Du är min hunger

Du är min törst

Du är den som ger mig tröst

Du är min extas

Du är min dröm

Du är min begär

Och dig jag håller kär

 

Svar på kommentar

Hej på er!

 

Jag är tacksam att ni följer min blogg och ser att antalet läsare har ökat mycket. Det bevisar att det finns intresse att ha ett forum där både könen oavsett nationalitet, etniska bakgrund eller religionens begränsningar kan yttra sig fritt utan att förolämpa och gå med personliga angrepp.

 

Jag som är bloggens ansvarig vill inte heller censurera kommentaren, därför vill jag att alla kommentarer ska publiceras utan godkännande av mig. Vill gärna diskutera och argumentera. Därför vill jag publicera ett inlägg från en av mina läsare som har visat intresse för min blogg, eftersom alla inte läser kommentarerna och ligger på ett äldre inlägg.

 

Kommentaren

”till afghansk man och afghansk kvinna:
ni båda förskönar era historier tror jag. jag som "känner" afghansk kvinna, vet att allt det som står inte är sanning. ursäkta att jag tar upp det såhär öppet men som du själv sa tidigare; du skriveer öppet, alltså måse du vara öppen med allt. 
tänk er för innan ni skriver. det är fel att kalla dig "hora", för det är du absolut inte. men du går emot din egen moralpredikan. du menar att det är okej för dig att festa, att det är okej att dricka och ha kul, men tänk på att det du lärde ut förut inte är det du lever för nu. 
och du, det är inte fel att skriva om kyssar och smek, men majoriteten läsare här är afghaner, första generationen i sverige. om du har lite respekt så kan du utelämna de heta orden och skriva mmed lite mer "dignity". det är svårt att ta dig på allvar när du skriver om dödskyssar, för det är inte accepterat inom afghansk kultur att en afghansk kvinna öppet visar sin sensualitet. och efterso du vet det, men bortser från det, kanske du kan tänka lite mer på det i framtiden. vi är utvecklade, det är år 2010, men ta din lilla vision ett steg bakåt och se hur det ser ut i ndras ögon när du skriver som du gör. det är inte fel men utav respekt för dina läsare kan du väl salta dina dikter lite mindre. det ändrar nog synen på dig.“


Svar: För det första är inte jag ”den afghanska kvinnan” som du tilltalar, jag postar inte anonyma inlägg på min egen blogg. Jag skriver öppet med namn och bild på mig. Inte heller använder jag ordet H… i min blogg då jag tycker att ordet är kränkande Om du läser kommentarerna så märker du att det är två andra läsare som har kommenterat, ingen av dessa är jag. Jag både tänker och skriver, jag är tänkare och analytiker.

Självklart tycker jag att jag förtjänar dricka då och då, festa ibland och ha kul. Det gör mig inte till en dålig människa, eller kvinna på något sätt. Så länge jag sköter mitt ansvar gentemot mina medmänniskor, mina barn, min familj, och inte skadar min omgivning.

Har högsta respekten för mänskligheten, inte endast afghaner.  Om du kände mig så väl, så hade du inte skrivit till mig anonymt, eller kanske jag kan bjuda dig på en fika där vi kan prata öppet. Självklart är det viktigt för mig om vad andra anser om hur jag är som person, men det viktigaste är jag själv, att jag ska vara nöjd med mig själv som människa och vara stolt över den jag är. Det kan inte jag vara om andra ska bestämma om hur jag ska leva mitt liv.  Frihet under ansvar, med andra ord.

Förresten kanske du borde läsa lite mer om afghanska kvinnors dikter för att förstå deras känslor, jag är inte ensam om att skriva om kyssar. Hur kan en kyss som skrivits av en afghansk kvinna vara respektlösa, men inte respektlöst av afghanska män att porrsurfa eller gå på strippklubbar? Hur definierar du respekt?

Tacksam för din feedback, vill gärna fortsätta diskussionen. Skulle gärna vilja att andra kvinnor och män engagerar sig och ta deltar i diskussionen. Jag kan lika gärna ha fel. Om så, rätta mig, lär mig livet, lös gåtan för mig.

 

På återseende