Till minne av Kenneth Wallin

Vi tänder ett ljus för Keneth Wallins minne. Han gav sitt liv för mänskligheten för att göra världen till ett bättre plats att leva på. Vill framföra min djupa kondoleans till hans föräldrar, anhöriga, kollegor och svenska folket. Hans bortgång är ett starkt bevis på det han trodde på. De fem svenska soldater som har förlorat sina liv i Afghanistan har inte bara lämnat efter sig sörjande anhöriga, deras bortgång är en otäck påminnelse av onda extremister som bekämpar och hotar den globala freden. Deras död berör var och en som har upplevt och sett krigets horribla ansikte.

För din glödande själ
Som slocknade för tidigt
Din livs stjärna föll
och förmörkade Sveas himmel
Men lyste en evig lyckta
I våra hjärtan
Du är den döde som lever evigt

Kommentarer:

1 Frank:

Fina ord värmer i höstmörkret, tack! :)

2 Anonym:

Tack för vacker hågkomst och hyllning av soldatkollegan Kenneth Wallin på bloggen.

Kenneth är inte känd till person, men till karaktär; lugn, seriös, stabil ung man nyfiken på livet och med vilja att "göra gott". En god representant för Sverige. Det är mycket beklagligt att hans liv ändat så tidigt och under svenskt officiellt uppdrag för "det högre syftet" stabilitet, säkerhet och utveckling i Afghanistan. Vi sörjer honom och visar delaktighet i familjens svåra tid. För att sen inte svika honom och det afghanska folket bör vi stödja fortsatt insats i Afghanistan.Vill man konkret visa sin delaktighet i sorgen kan det t.ex. ske med kondoleans via: http://www.fredsbaskrarna.se/Man kan också visa sin solidaritet med FN, dess värdegrund och all personal i insatser under FN-mandat genom firande av FN-dagen vid minnesmonument vid Sjöhistoriska museet på Djurgården, Stockholm kl. 14.00, söndag 24 oktober.

3 khan:

Jag håller inte rikigt med. Jag tycker inte att Kenneth och de fyra andra solder som dog i Afghanistan dog för människligheten. De dog bara för att säkra USAs instessen. De offrade sina liv för USAs skull. Om de verkligen brydde sig om Afghaner så skulle de inte ha stödjat olika sorts kriminella sådom pedofiler, mördare, tjuvar och...ha få makeb och ställa och styra i Afghanistan. Det är synd att svenska soldatar dör för USA politiska intressen. Om Svenska truppor är där för att hjälpa då ska de verkligen hjälpa. De som har varit i Afghanistan och kommer därifrån vet precis vad jag menar. de vill eller vågar eller kan inte hjälpa då ska de komma tillbaka him. Till sverige.

4 Anonym:

Vill man visa stöd för svenska fredssoldater över världen kan man delta i manifestation på Sergels torg onsdag 3 november kl. 17.00. Oavsett om man själv deltagit i militär internationell insats eller ej, så förtjänar soldaterna allas vårt deltagande då utlandstjänstgöringen sker på Riksdagens uppdrag.

Hoppas att bloggerskan och många läsare deltar!

5 Anonym:

Ett stor förlust för sverige och framförallt soldatens familj o vänner!

Personligen är jag lite tveksam till nyttan av just svenska soldaters närvaro i Afghanistan o det sätt man hanterar situationen.

OM syftet med den militära närvaron är att hjälpa det afghanska folket,är det det kanske bättre att ha en parallell socioekonomisk engagemang oxå. Sverige har bästa förutsättningarna att lyckas med mer långsiktigare insatser just i norra delar av landet. För den som kan afghanisan vet hur omtyckt och respekterad den svenska afghanska komitten, SAK, är där nere. Varför kanaliserar man inte lite mer av hjälpen den vägen istället för att spendera stora summor på tex att transportera dyra militär fordon dit`?

6 Arzo:

R.I.P

Khan,vad fan gjorde han där om han inte var där för afghanernas skull?

Att du inte är tacksam för att svenska och andra länders soldater är där och t.o.m offrar sina liv för afghaner så kanske du själv som är afghan kan åka ditt och göra det.

Jag själv är afghan och bott här hela mitt liv och blev jätte ledsen och samma sak med min mamma.

Man ska vara tacksam för det man får.plus att det är värdelöst att åka till afghanistan och hjälpa de för alla är väll ett skit som du

Kommentera här: