Ett År!!

 

Hej till er alla läsare!

 

Ber om ursäkt för min frånvaro i bloggen. Haft det lite tufft period i mitt liv men tack vare mina fina döttrar, familj och mina underbara vänner  som har varit där för mig!

 

Vad skulle jag göra utan de?

 

Tackar Gud för att omringat mig med så många fantastiska människor som sprider glädje i mitt liv, ger mig styrka att kämpa vidare och inte förlora hoppet.

 

För ett år sedan började jag min blogganden. Bokstavligen ett helvetets år men nu det helvetet är bakom mig men jag är gal att jag började blogga och skriva mina dikter,

 

tankar, känslor och fått alltid uppmuntrande, kloka. kärleksfulla feedback  och även lite hat och hot. Kommentarer om allt!

 

Jag tanker publicera några…..  Ler … Eftersom alla de kommentera berörde mig eller upprörde mig på nått sätt..

 

 

 

1. I dina ögons djupa grund, kan jag finna mig själv förlorad. Dock kan jag aldrig föreställa mig att jag nånsin skulle känna mig vilsen eller otrygg. ( KÄRLEK) !!!

2. "jag avskyr dina dina ideér, men jag skule kunna gå i döden för att du ska få framföra dem"!

Kära Faah - fortsätt uttolka dina tankar och känslor i ord! Må du följas av flera kvinnor som kastar av burkans förlamande gissel. Me så även följas av män... (UPPMUNTRANDE)

3. Tack för "askan".

Efter att ett organiskt material satts i brand och förtärts av lågorna så återstår ingenting förutom lite svart aska.

Din dikt däremot lever, bränner och berör även efter att lågorna falnat. Just så ska konst vara; beröra

det innersta och vara långvarigt.Ars longa, vita brevis (KONSTÄLSKARE)

4. Vilket betyder att hon är tvungen att rätta sig efter de etablerade normer som existerar, ex. inom det afghanska samhället. En dikt kan handla om en inre röst och den kan även utnyttjas för att utrycka sin

frustration, just mot de etablerade normerna. Jag tolkar hennes diktsamling som någonting ”vackert”, någonting som sker via mänsklig interaktion och som är mycket abstrakt. Att skriva om kysser och smek

behöver inte tyda på intolerans och respektlöshet gentemot andra grupper ex. ”afghaner”, tvärtom behöver vi, mer kvinnor som tar ställning till dessa frågor.  (KLOKA ORD)

5. Starka kvinnor får alltid ta emot "skit". Stå på dig och lär dina döttrar att ta efter dig. Svaga män ser ner på kvinnor, deras själar behöver det oavsett var de kommer ifrån. (STÖD OCH FÖRENADE FRONT)

De är bara en droppe av de fina orden som jag tog här men vill man läsa de så finns de kvar ett tag till.

Sedan kommer man på det motsattas orden med. De är inte så många men de har förekommit!

1.  Vilken skam du är för oss afghaner! att du inte skäms. (IGNORANT)

2.  om du har lite respekt så kan du utelämna de heta orden och skriva med lite mer "dignity". det är svårt att ta dig på allvar när du skriver om dödskyssar, för det är inte accepterat inom afghansk kultur att en

afghansk kvinna öppet visar sin sensualitet. (FANATIKER)

3.  Gift dig med mig/bonden (SKOJARE)

4.  Skit på dig. fattar inte varför folk tror att den där kvinnan farah är en respekterad kvinna och bläbläblä. Alla ni som säger det och tror det (IDIOTI I HÖGSTA GRAD)

5. Finns ingen som är så självgod och egocentrisk som du är. Din självkänsla och självrespekt också är låg. Varför hävdar du dig så mycket så fort du hör att andra tycker att du inte duger? Det rör dig så mycket att du

 

går till defensiv direkt.  ( AVUNDSJUKA)

Ja, som ni ser och läser så året har varit fullt med utbytte av tankar och erfarenheter som man tar till sig och reflekterar över.